Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku održana sednica Skupštine

Na sednici Skupštine opštine Bojnik usvojeni su Izveštaj o izvršenju računa budžeta opštine Bojnik  za period od 1.1. do 30. 09. 2019 godine, kao I Odluka o budžetu opštine za 2020. godinu.

 

Kako je rečeno Izveštaj o izvršenju računa budžeta pokazuje da je lokalna samouprava realizovala u prvih devet meseci ove godine brojne planirane aktivnosti koje se odnose na unapređenje infrastrukture  na celokupnom području opštine, ali i opremanje buduće Industrijske zone u Kosančiću.

U obrazloženju odluke o budžetu za narednu godinu predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović naglasio je da je on projektovan u iznosu od 627 miliona dinara. Ukupni budžetski prihodi i primanja iznose 584 miliona i 562 hiljade dinara, a budžetski rashodi 627 miliona i 962 hiljade dinara. U strukturi prihoda najvažnije mesto zauzimaju tekući prihodi, donacije i sopstvena budžetska sredstva, a na rashodnoj strani na vrhu lestvice su stanovanje , urbanizam i prostorno planiranje.

Odbornici su razmotrili i usvojili i izveštaj o realizaciji programa poslovanja sa finansijskim izveštajem Javnog preduzeća za vodosnabdevanje ,,Brestovac-Bojnik-Doljevac” sa sedištem u Bojniku za prvih devet meseci ove godine , kao i Program rada za 2020. godinu.Takođe usvojeni su I Programi poslovanja JP ,,Jedinstvo” za narednu godinu.

 

ICJ/TV4S