Društvo Jug Srbije Sport Vesti

U Bojniku održani Tradicionalni sportski susreti Dnevnih boravaka za decu i mlade sa posebnim potrebama južne i jugoistočne Srbije

U Sportskoj hali u Bojniku, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u organizaciji Udruženja građana „Građanski savet opštine Bojnik“, održani su osmi po redu  Tradicionalni sportski susreti Dnevnih boravaka za decu i mlade sa posebnim potrebama južne i jugoistočne Srbije.

Sportske susrete je otvorio Boban Petrović, pomoćnik predsednika opštine Bojnik, koji je poželeo učesnicima puno uspeha i prijatan boravak u Bojniku.

      

Prisutnima se obratio i Saša Dajević, predsednik Udruženja građana“Građanski savet opštine Bojnik“ i kordinator usluge dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Dečija radost“ u Bojniku, koji se , posebno, zahvalio rukovodstvu opštine Bojnik i predsedniku opštine Bojnik, Nebojši Nenadoviću za pruženu podršku i pomoć  za održavanje sportskih susreta.

    

     

U sportskim susretima učestvovalo je 12 ekipa iz južne i jugoistočne Srbije sa 205 učesnika i njihovih pratilaca. Na ovom takmičenju učestvovale su ekipe iz: Bojnika, Lebana, Leskovca, Vlasotinca, Vladičinog Hana, Vranja, Preševa, Pirota, Dimitrovgrada, Niša, Aleksinca, Prokuplja.

Učesnici su se takmičili u 6 disciplina i to: šut na gol, bacanje na koš, pikado , obaranje čunjeva, stoni tenis i skok u dalj.

      

Najbolje rezultate su postigli sledeći takmičari:

– šut na gol
Goran Veselinović, Leskovac
Radovan Radenković, Vranje
Ganimete Velin, Preševo

– bacanje na koš
Nikola Milanov, Dimitrovgrad
Vladislav Milenković, Bojnik
Granit Arifi, Preševo

– pikado
Marina Cvetković, Bojnik
Radovan Radenković, Vranje
Slađana Tanasković, Vlasotince

– obaranje čunjeva
Miroslav Đorđević, Vranje
Vladislav Milenković, Bojnik
Jelena Milić, Prokuplje

 – stoni tenis – muškarci
Darko Anđelković. Niš
Radovan Radenković, Vranje
Goran Veselinović, Leskovac

– stoni tenis – žene
Slađana Tanasković, Vlasotince
Tamara Pešić, Leskovac
Žaklina Stanković, Vlasotince

 – skok u dalj
Miroslav Đorđević, Vranje
Aleksandar Ѕlatković, Bojnik
Emil Đorđević, Dimitrovgrad

Za pobednike su obezbeđene prigodne nagrade, a za sve Dnevne boravke i zahvalnice. Najveća nagrada za sve učesnike bilo je druženje i dobra zabava. Nakon završetka takmičarskog dela , organizovan je zajednički ručak i druženje uz muziku, u čemu su uživali i takmičari i njihovi pratioci.

Rukovodstvo opštine Bojnik, na čelu sa predsednikom opštine Bojnik, Nebojšom Nenadovićem, još jednom je, na delu, pokazalo razumevanje za potrebe svih, a pre svega mladih.