Društvo Srbija Vesti

U borbi protiv korupcije i kriminala neće biti zaštićenih

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas, nakon kolegijuma Uprave kriminalističke policije, da je borba protiv korupcije jedan od glavnih prioriteta predsednika Srbije i državnog vrha.

Vulin je, takođe, naglasio da je Aleksandar Vučić prvi predsednik koji je obećao da u borbi protiv svih oblika kriminala niko neće biti zaštićen i to je ispunio.

On je izdao jasno naređenje da se državni organi obračunaju sa organizovanim kriminalom i korupcijom i mi ćemo to, kao što smo već pokazali, sprovesti u delo, rekao je ministar, dodavši da su narod i zemlja u kojoj cvetaju korupcija i kriminal osuđeni na siromaštvo i lošu budućnost.

Srbija je iz godine u godinu ekonomski sve jača i mi ćemo odlučnom borbom protiv kriminala i korupcije dati pun doprinos daljem razvoju zemlje i boljem životu svih naših građana, poručio je Vulin.

Kolegijumu su, između ostalih, prisustvovali načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, zamenik načelnika UKP i vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić, načelnik Službe za suzbijanje kriminala Žarko Mladenović i načelnik Odeljenja za borbu protiv korupcije Branislav Eremić, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

infocentarjug.rs