Srbija Vesti

U carinskim skladištima širom Srbije počinje sezona aukcija zaplenjene robe na graničnim prelazim

U carinskim skladištima širom Srbije počinje sezona aukcija zaplenjene robe na graničnim prelazima, ali i putevima u našoj zemlji, kažu u Upravi carina, piše Kurir.

Trenutno se radi i na izradi aplikacije preko koje će moći da se kupuje oduzeta roba, a plan je da aplikacija proradi u drugoj polovini ove godine.

Automobili, motori, luksuzni čamci, ali i hiljade različitih predmeta poput televizora, cigareta i garderobe nalazi se u specijalnim magacinima širom Srbije.

Neki od ovih automobila i motora godinama, pod otvorenim nebom, čekaju kupca, a prva sledeća prilika da im se pronađe vlasnik biće 5. aprila, za kada je zakazana javna licitacija u Carinarnici Beograd.

Obzirom da postupci pred sudovima traju godinama, i „oduzeta roba čeka“ da se ceo slučaj završi i, ili vrati vlasniku ili nađe novog na javnoj licitaciji. Konačnu odluku o sudbini robe donosi sud, koji nalaže kako će se sa njom dalje postupati, a prihodi ostvareni od prodaje carinske robe na licitacijama slivaju se u državnu kasu. Ukoliko, na primer, švercovana garderoba, farmerke, jakne, patike, majice, kopije poznatih brendova, ne pronađu novog vlasnika, čekali novu licitaciju, a uništava se zabranjena roba, narkotici, cigarete i kopije poznatih brendova.

Uprava carina je za poslednje tri godine u državni budžet uplatila više od 2,5 miliona evra ostvarenih putem javnih licitacija.

(Kurir)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.