Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U četvrtak predavanje na temu „800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve“

„Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ organizuje predavanje na temu „800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve“ u četvrtak 14. marta sa početkom od 18:30 minuta u biblioteci Branko Radičević u Lebanu.

Na predavanju će govoriti: Filip Stevanović, Jerej crkve Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu i profesori istorije Milan Živković i Aleksandar Miljković.

„Pozivamo meštane opštine Lebane, da dođu i poslušaju ovo predavanje, kako bi svi zajedno saznali i naučili bitne činjenice iz naše istorije. Naša istorija je prebogata, ali nažalost danas se ne promoviše i ne vrednuje na pravi način. Zato organizujemo ovakvu vrstu predavanja, jer smatramo da nama kao narodu je veoma bitno da se detaljnije i bolje upoznamo sa istorijom, da bi sačuvali svoju kulturu, svoj identitet i našu veru pravoslavnu. Ulaz je besplatan“ – kaže se u pozivu „Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.