Jug Srbije Lebane Vesti

U četvrtak promocija konkursa za vojne škole i Vojnu akademiju

U četvrtak 16. marta 2017. godine u sali Doma kulture „Radan“ u Lebanu, sa početkom u 13.00 časova, povodom raspisivanja konkursa za prijem učenika i kadeta u vojne škole i Vojnu akademiju u školskoj 2017/2018 godini, ekipe vojnih škola posetiće škole širom Srbije gde će govoriti o uslovima i pogodnostima školovanja.

Konkurs za prijem učenika Vojne gimnazije otvoren je od 1. februara i traje do 15. marta 2017. godine.

Konkursi za prijem učenika i kadeta u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA, otvoreni su od 13. februara do 31. marta 2017. godine.

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

 

Izvor: Lebane.org.rs