Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu juče obeležen Dan jedinice

U kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu, Treći centar za obuku obeležio je juče Dan jedinice, u znak sećanja na datum kada je srpska vojska oslobodila Leskovac u Prvom svetskom ratu.

Komandant Trećeg centra za obuku pukovnik Siniša Nikolić, podsetio je ovom prilikom da su 7. oktobra vojnici Prve srpske armije na čelu sa Vojvodom Petrom Bojovićem pobedonosno ušli u centar Leskovca, koji je sve do tada bio okupirani grad.

 

Govoreći o rezultatima Trećeg centra za obuku pukovnik Slaven Bošković, poručio je vojnicima da samo dobro obučen vojnik može da pobeđuje, te da svoj trud i zalaganje stave u dobrobit jedinice.

Obeležavanju Dana jedinice prisustvovali su ispred grada Leskovca gradski većnik Stefan Kitanović, predsednici ostalih opština, Ministarstva unturašanjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije i Srpske pravoslavne crkve.

Obeležavanje 7. oktobra u kasarni Vojvoda Petar Bojović, završeno je defileom jedinica Trećeg centra za obuku Vojske Srbije i kulturno -zabavnim programom uz nastup Kulturno umetničkog društva Lemind, a ovom prilikom najboljim pripadnicima jedinice dodelejna su nagradnja odsustva, pohvale, i medalje.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.