Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Medveđa Vesti

U kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu svečano obeležen Dan državnosti Srbije

U kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu danas je upriličeno svečano obeležavanje Dana državnosti na kojem su prisustvovali najviši predstavnici vojske, grada Leskovca i opštine Medveđa.

 

Prisutni su, nakon intoniranja srpske himne Bože pravde, minutom ćutanja odali počast borcima palim u ratovima devedesetih. Prisutnima se obratio pukovnik Siniša Nikolić koji je govorio o okolnostima koje su uslovile podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. u Orašcu i donošenje Prvog ustava Knjaževine Srbije, 1835. godine u Kragujevcu.

Ukazom komandanta Trećeg centra za obuku, vojnici, oficiri i vojni nameštenici koji su se istakli radom i zalaganjem, pohvaljeni su i nagrađeni odsustvom i knjigama, a članovima porodice vojnika stradalih u ratnim sukobima 1999. godine, uručene su vojne spomenice.

Na današnjoj svečanosti kazivane su pesme „Otadžbina“ Đure Jakšića, „Domovina se brani lepotom“ Ljubivoja Ršumovića i Milana Rakića „Na Gazimestanu“, dok su svoje stihove kazivali leskovački pesnik LJubiša Ilić i bivši pripadnik Vojske Srbije Nenad Vranjanac.

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.