Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U lebanskoj osnovnoj školi Radovan Kovačević danas obeležena školska slava – Sveti Sava

U osnovnoj školi Radovan Kovačević danas je skromno, i uz poštovanje mera, obeležena školska slava Sveti Sava. Ovim povodom rukovodstvo škole uputilo je najiskrenije čestitke svim učenicima, roditeljima i zaposlenima. Čestitku prenosimo u celosti:

Poštovani učenici, roditelji i zaposleni,

Povodom školske slave – Svetog Save, kolektiv škole vam upućuje najiskrenije čestitke. Negujući uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja ove godine obeležavamo školsku slavu – Svetog Savu na drugačiji način. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, svečana akademija nije organizovana u prostorijama škole, ali su zato učenici sa svojom veroučiteljicom Marijom Cvetković pripremili prezentaciju. U prostorijama škole organizovano je sečenje slavskog kolača u prisustvu sveštenika, direktora i dozvoljenog broja lica. Ovogodišnji domaćin slave bio je Zlatko Nedeljković a kolač za narednu godinu predao je Aleksandri i Milošu Poliću. Nakon toga je usledila prezentacija koju su pripremila deca.

Na ovaj način mi čuvamo uspomenu na sva njegova dela, kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca i književnika, narodnog učitelja i prosvetitelja.

Negujući uspomenu na Rastka Nemanjića – Svetog Savu i njegov život i delo, moramo biti svesni značaja njegovog prosvetiteljskog rada i ponosno nastaviti put koji nam je on pokazao, a to je briga o našim najmlađima i njihovom obrazovanju.

infocentarjug.rs