Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 5. sednica Opštinskog veća (VIDEO)

U Lebanu je danas održana 5. sednica Opštinskog veća a odbornici su izglasali Predlog odluke o određivanju zona na teritoriji opštine, usvojen je Predlog odluke o visini stope poreza na imovinu a izglasan je i Predlog odluke o utvrđivanju koeficijenta za svaku zonu na teritoriji opštine Lebane.

 

„Lebane je podeljeno na tri zone, a shodno tome određena je i poreska stopa i u narednoj godini ona ostaje nepromenjena, a vrednost nepokretnosti određuje se na osnovu njene cene umanjene na osnovu starosti objekta“ obrazložio je Bogdanović.

Opštinski većnici izglasali su Predlogu programa budžetskog fonda za zaštitu životne sredine koji taksativno navodi mere u cilju institucionalnog delovanja, ali i jačanja svesti o potrebi unapređenja ekološke zaštite a jednoglasno su usvojeni i Zaključci i rešenja Odeljenja za imovinsko pravne poslove koji se odnose na davanje saglasnosti za ozakonjenje nezakonito izgrađenih objekata i pribavljanje zemljišta privatnih lica u javnu svojinu.

Na dnevnom redu današnje sednice našao se i zahtev privatnih lica da se izmesti kiosk Alfa koji je postavljen ispred „Grčke kafane“ ali je isti odbijen uz obrazloženje da je još uvek ugovor o zakupu između vlasnika objekta i lokalne samouprave validan.

Usvojen je i zahtev SRC Lebane koji se odnosio na dodelu na korišćenje i upravljanje terena za male sportove ovoj ustanovi. U obrazloženju je rečeno da je reč samo o onim terenima koji su u ingerenciji lokalne samouprave.

Na 5. sednici Opštinskog veća pokazana je i društvena odgovornost i solidarnost prema socijalno ugroženim sugrađanima kojima su nakon anamneze Centra za socijalni rad dodeljena novčana sredstva u iznosu od 10 do 15 hiljada dinara.

Ceo snimak današnje sednice možete pogledati u video prilogu.

infocentarjug.rs