COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Leskovcu danas održana sednica Štaba za vanredne situacije

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović sazvao je danas vanrednu, 20. sednicu štaba.

Na sednici je usvojen zapisnik sa prethodne sednice, a u okviru prve tačke direktorka leskovačkog Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić izveštavala je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Leskovcu i kazala da je juče potvrđen prvi slučaj zaraženog od korona virusa.

Nakon toga komandant i članovi Štaba potvrdili su naredbu po kojoj se Zavodu za javno zdravlje nalaže da prati epidemiološki situaciju, postupa po algoritmima, odnosno propisanoj proceduri za spečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19 na teritoriji grada Leskovca i redovno o tome izveštava Gradski štab za vanredne situacije. Ista naredba izdata je i Domu zdravlja Leskovac.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović uputio je preporuku načelniku Gradske uprave Milošu Cvetanoviću da se pojača kontrola pijaca na teritoriji grada i da se rad istih obustavi ukoliko dođe do drastičnog povećanja broja obolelih.

Zvanični sajt Grada Leskovca/Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.