Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Leskovcu održana vanredna sednica Okružnog i Gradskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu akta Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije Leskovac i zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, održana je vanredna zajednička sednica Okružnog i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Leskovca.

Na sednici je razmatrano preduzimanje preventivnih i operativnih mera na vodotokovima prvog i drugog reda usled eventualnih velikih količina padavina.

Na sednici je, od strane Tomislava Antića, rukovodica grupe za civilnu zaštitu u Odeljenju za vanredne situacije, ocenjeno da Grad Leskovac prednjači u Jablaničkom okrugu u preduzimanju preventivnih mera kada su u pitanju vanredne situacije. Pre svega se misli na sanaciju kanala reka i sprečavanje poplava.

JVP „Srbijavode“ prati situaciju na terenu i obilazi kritične lokacije na vodotokovima prvog reda i u slučaju potrebe na kritičnim lokacijama biće angažovana adekvatna mehanizacija.

Stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje od poplava naloženo je da prati stanje na terenu i obilazi kritične lokacije na vodotokovima drugog reda i o tome blagovremeno obaveštava Gradski štab za vanredne situacije.

Organizovano je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo u sektoru civilne zaštite, sva lica koja uoče ili imaju problem mogu se javiti na broj telefona: 016/200-817.

 

Foto:Grad Leskovac

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.