Hronika Jug Srbije Leskovac Vesti

U Leskovcu uhapšen tržišni inspektor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su A. D. (1961) zaposlenog u Odseku tržišne inspekcije u Leskovcu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja i N. B. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je A. D., 1. avgusta  ove godine, kako ne bi izvršio kontrolu robe osumnjičenog N. B., od njega zahtevao i primio 5.000 dinara, iako je znao da  N. B. nema registrovanu radnju za otkup šumskih plodova i poljoprivrednih proizvoda.

Osumnjičeni A. D. se takođe tereti da je tokom jula ove godine obaveštavao privredne subjekte o predstojećim kontrolama, nakon kojih nije evidentirao utvrđene prekršaje u zapisnik.

Osumnjičeni A. D. i N. B. uz krivične prijave biće privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju PU Leskovac.

 

(Saopštenje)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.