Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi dodeljeni svi ugovori za podsticaje u poljoprivredi

Treća tranša podele Ugovora za podsticajna sredstva u vidu mehanizacije i opreme za poljoprivredu upriličena je u Sali opštine Medveđa. Ovoga puta ugovore je potpisalo 100 korisnika koji su ostvarili pravo na podsticaje koji dodeljuje opština Medveđa za 2019 godinu.

Novoizabrani predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić pozvao je poljoprivrednike,  i ostale  građane da uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2020. godinu, čime bi se realnije sagledale potrebe svih meštana naše opštine.

U ovih 15 miliona opredeljenih za poljoprivredu, predviđeno je da 13,3 miliona dinara bude za nabavku mehanizacije i opreme za navodnjavanje, sadnog materijala i kvalitetnih grla stoke.

Maksimalni iznos subvencije po poljoprivrednom gazzdinstvu je 100.000 dinara. Za veštačko osemenjavanje opština će subvencionisati ukupno 800.000 dinara, 700.000 je opredeljeno za subvencije kamata za poljoprivredne kredite, i ove godine se uvodi nova mera podsticaja za kontrolu kvaliteta zemljišta u ukupnom iznosu od 200.000 dinara.

 

(Radio Medveđa)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.