Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi obeležena opštinska slava Spasovdan

Osveštenjem rekonstruisane zgrade opštine Medveđa i sečenjem slavskog kolača upošljenici lokalne samouprave u Medveđi obeležili opštinsku slavu Spasovdan

Spasovdan je veliki hrišćanski praznik, koji se slavi 40. dana nakon Vaskrsa, uvek pada u četvrtak, šeste nedelje posle Uskrsa i jedan je od deset praznika posvećenih Hristu.

Crkva u Medveđi i njeni vernici juče su proslavili Vaznesenje gospodnje, praznik u narodu poznatiji kao Spasovdan. Liturgijom ispred parohijskog doma crkve Vazdesenja gospodnjeg i tradicionalno, u zgradi opštinske uprave, upošljenici lokalne samouprave obeležili su svoju slavu.


Najpre su sveštena lica osveštala rekonstruisanu zgradu opštine i njene prostorije, a zatim se pristupilo činu sečenja slavskog kolača. Ovogodišnji domaćin slave, Vladimir Gikić predao je običaj i slavu predsedniku opštine, dr Nebojši Arsiću a novom domaćinu poželeo puno zdravlja i uspeha u radu.


Predsednik Arsić je svim građanima opštine Medveđa čestitao slavu i zahvalio se na razumevanju, kako zaposlenih tako i građana, koji su morali da svoje poslove obavljaju i završavaju na različitim lokacijama, obzirom da je rekonstrukcija zgrade opštinske uprave zahtevala kompletno iseljenje svih službi.


“Ovo je novi početak za sve upošljenike ali i za građane koji će ubuduće moći mnogo brže i efikasnije da završavaju administrativne obaveze a službenici mnogo komotnije da rade. Sve što smo do sada postigli u Medveđi, urađeno je timskim radom i zajedništvom. Spasovdan je zajednički praznik i samo zajedno možemo napred. Nadam se, i uveren sam da će naredne godine, prvi put posle Drugog svetskog rata, u Medveđi proći litije što je za nas izuzetno važno” – rekao je doktor Arsić i istakao da je pre tri dana svim građanima albanske nacionalnosti čestitao Bajram i da je danas od njih primio čestitke za slavu.


Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, opština Medveđa dobila je 12 miliona dinara za rekonstrukciju Sijarinske banje pa se uskoro mogu očekivati značajna ulaganja i u ovaj prirodni biser juga Srbije.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.