Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Sport Srbija Vesti

U Medveđi potpisani ugovori o finansiranju sportskih klubova

U Skupštinskoj sali opštine Medveđa potpisani su ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške aktivnosti iz oblasti sporta na teritoriji opštine Medveđa. Odlukom o budžetu opredeljena su sredstva za finansiranje programa/projekta iz oblasti sporta od značaja za opštinu Medveđa za 2021. godinu, u iznosu od 15 miliona dinara.

Opštinsko veće opštine Medveđa je na predlog Komisije za sport, a na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana opštine Medveđe u 2021. godini, donelo odluku o iznosima sredstva koja su sportska udruženja i klubovi dobila u ovoj godini.

U 2021. godini, opština Medveđa će finansirati sledeće sportske klubove i udruženja:

1. Sportski savez opštine Medveđa iz Medveđe,

2. Košarkaški klub “Jablanica” iz Medveđe,

3. Fudbalski klub “Jablanica” iz Medveđe,

4. Odbojkaško udruženje “Jablanica” iz Medveđe,

5. Karate klub “Jablanica” iz Medveđe,

6. Aikido udruženje “Jablanica” iz Medveđe

7. Šahovski klub “Gornja Jablanica” iz Medveđe,

8. Sportsko udruženje “Slobodan stil” iz Medveđe.

„Uprkos lošoj situaciji koja nas prati od protekle godine i smanjenog budžeta, Opština Medveđa je i ove godine za sport opredelila 15 miliona dinara, jer se pokazalo da svaki dinar uložen u našu omladinu i sport, se višestruko isplati. Oni nam vraćaju svojim uspesima koje nižu, i na najbolji način prezentuju našu opštinu. Naša želja kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo u Medveđi, da nastave da se razvijaju kroz sport, a nama kao lokalnoj samoupravi ostaje da ih u tome podržimo“ – izjavio je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, prilikom potpisivanja ugovora sa klubovima i udruženjima.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.