Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U okviru projekta “Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana, Norveška za vas – Srbija“ uključena i opština Medveđa

Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) organizovala je 07. februara u Aleksincu skup u okviru projekta “Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana, Norveška za vas – Srbija“, koji uključuje i lokalnu samoupravu u Medveđi. Ispred opštine Medveđa, događaju je prisustvovao predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Skup je održan u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost povodom obeležavanja dugoročne saradnje Kraljevine Norveške i Republike Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad potvrdili su značaj prijateljstva ovih dveju zemalja i izrazili uverenje da će njihova saradnja u budućnosti doneti mnogostruke koristi za građane Srbije.

Ovom prilikom, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, kao i brojni gradonačelnici i predsednici opština koje projekat obuhvata, razmenili su ideje o daljim oblastima pomoći i saradnje i podsetili se na relevantne projekte koje je Kraljevina Norveška finansirala u Srbiji sa preko 250 miliona evra tokom više od dve decenije.

Među projektima koje Kraljevina Norveška trenutno finansira u Srbiji nalazi se i projekat „Norveška za vas“, vredan 4,27 miliona evra, koji pruža priliku za pomoć 91 lokalnoj samoupravi iz treće i četvrte grupe razvijenosti. U skladu sa usmerenošću ovog projekta ka povećanju mogućnosti zapošljavanja ranjivih grupa, unapređenju socijalne kohezije i inkluzije, kao i unapređenju infrastrukture, ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad istakao je usredsređen na ideje koje dolaze od predstavnika opština i gradova, a kako bi zatim Norveška pomogla njihovo sprovođenje.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić istakao je da je projekat „Norveška za vas“ usmeren potrebama na lokalu, i pozvao lokalne samouprave da iskoriste svaku vrstu pomoći koja im se pruža jer će to doprineti boljem životu građana.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.