Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

U Vlasotincu održana javna rasprava o nacrtu budžeta za 2022. godinu

U okviru javne rasprave o nacrtu budžeta za 2022. godinu, na današnjoj javnoj sednici, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije, lokalnu poresku administraciju i društvene delatnosti Saša Mihajlović, predstavio je strukturu nacrta budžeta za narednu godinu uz ocenu da će do usvajanja verovatno biti izmena.

Pripreme za izradu nacrta budžeta obično počnu već u septembru, a finalizuju se krajem novembra, dok je zakonska obaveza da se budžet za narednu godinu usvoji na sednici skupštine do 20 decembra, podsetio je predsednik opštine Bratislav Petrović.

„U periodu između septembra i decembra održavaju se konsultacije i sastanci sa različitim ciljnim grupama, kako bismo uskladili potrebe i mogućnosti. Cilj nam je da opštinsku kasu „doteramo“ tako da napravimo balans između potreba i mogućnosti, da razvijamo našu opštinu, ali i da sagledamo sve osetljive kategorije stanovništva“, rekao je Petrović.

Na sednici su pročitani predlozi 21 projekta koji su stigli u Opštinsku upravu do početka javne rasprave i data obrazloženja o mogućnostima realizacije. Taj dokument će biti postavnjen i na sajtu opštine Vlasotince.
Građani su se tokom javne sednice interesovali za rešavanje problema u pojedinim ulicama, za projekte učešća građana i mogućnostima koje pruža e-uprava.

infocentarjug.rs