Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Učenici OŠ „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu dobili novi sanitarni čvor preko vredan milion dinara

 

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima i medijima obišao je istureno odeljenje OŠ „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu.

„Povod za današnju posetu isturenom odeljenju škole „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu je još jedno ulaganje lokalne samouprave u obnovu školskih objekata. Za oblast obrazovanja se ove godine izdvaja oko 630 miliona dinara. Na teritroiji grada postoje 22 osnovne škole sa 66 izdvojenih odeljenja i 12 srednjih škola, što u ukupnom broju iznosi 100 objekata koje treba održavati, obnavljati i osavremenjivati.

 

Grad Leskovac ulaže u adaptaciju, energetsku efikasnost, poboljšanje sanitarno higijenskih uslova bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili u ruralnoj sredini, bilo da imaju 10 ili 1000 učenika. Zato se danas nalazimo u školi koja je sagrađena između dva svetska rata, koju pohađa 14 đaka i 6 predškolaca a u kojoj je izgrađen sanitarni čvor čime su unapređeni sanitarno higijenski uslovi za đake i zaposlene te oni neće više koristiti poljski toalet kao do sada. Kako bismo učenicima omogućili što bolje uslove u narednom periodu biće započeto sređivanje učionica, biće postavljen ravnajući sloj i topli pod, a sa obimnijom rekonstrukcijom krenuće se već naredne godine“, kazala je članica Gradskog veća Brankica Stamenković.

Vrednost radova, koje je finansirao grad Leskovac, iznosi milion i sto hiljada dinara.

   

„Samo u 2018. godini sanirali smo, adaptirali, rekonstruisali ili izgradili iz temelja sanitarne čvorove u devet škola. Ova školska zgrada je jedna od onih koja je imala poljski toalet, tako da smo mi od dela učionice napravili novi a stari nismo srušili ostavili smo da svedoči o prošlom vremenu. U okviru ovih radova izgradili smo tri kabine i predprostor sa umivaonikom, zatim hodnički prostor koji spaja tri učionice, kompletno je urađena nova vodovodno kanalizaciona i elektro mreža, postavljeno je led osvetljenjke, zamenjena je stolarija i sanitarija. Sve što je bilo predviđeno projektom je urađeno, a po prvi put učenici i nastavno osoblje dobili su toplu vodu koju do sada nisu imali”, rekao je Bojan Tojaga šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

(Kraj)