Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti Zdravlje

Uručeni sertifikati u okviru projekta „Bugarsko-srpski gastronomski voz“

Nakon uspešno završene obuke za profesionalne kuvare i šefove kuhinja, kroz projekat prekogranične saradnje ,,Bugarsko – srpski gastronomski voz’’, sufinansiranog od strane Evropske unije u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, uručeni su sertifikati.

 

Cilj projekta Bugarsko – srpski gurmanski voz je povećanje broja turističkih proizvoda u prekograničnom području kroz implementaciju inovatinih pristupa u oblasti turizma koji uključuju razvoj i zaštitu kulturnog nasleđa.

Ova projekat prekogranične saradnje realizuje se već neko vreme, a jedan od benefita Visoke poslovne škole u Leskovcu je i opremanje Gastrokabineta najmodernijom kuhinjskim aparatima,vrednim 35 hiljada evra a uručenje sertifikata rezultat je gastronomskih obuka koje su održane od 19. do 21. septembra tekuće godine upravo u gastronomskom – ugostiteljskom kabinetu ove škole.

Rezultati projekta Bugarsko – srpski gurmanski voz su registrovana dva zaštitna žiga, Bugarsko – srpski Gastro klub sa 40 članova koji se bave gastronomijom i turizmom, i korišćenjem registrovanih Zaštitnih žigova, 2 edukativna programa za učenike i profesionalne kuvare, 40 učenika i 20 profesionalnih kuvara koji su uspešno završili trening seminare za profesionalnce u novo opremljenim kuhinjama škole Aleko Konstantinov i Visokoj poslovnoj školi.

Sertifikate je za uspešno obavljenu gastronomsku obuku trening dobilo 20 profesionalnih kuvara i šefova kuhinje koje je ovom prilikom uručio direktor Reginalne privredne komore Leskovac, Goran Jović.

Projekat „Bugarsko – srpski Gurmanski voz“ traje do kraja oktobra, a konačni cilj je da se, kroz zaštitu tradicionalnih jela, mladim ljudima, ali i već iskusnim kuvarima, pruži prilika za usavršavanje i sticanje novih znanja i veština.

Projekat partnerski realizuju Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac, Privredna komora Vratsa i strukovna škola „Aleko Konstatinov“ iz Bugarske.

 

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.