Leskovac Vesti

Uskoro novi izgled Mlinske ulice u Leskovcu

Za dva meseca Mlinska ulica, koja je jedna od prometnijih u Leskovcu, dobiće potpuno nov izgled, što podrazumeva novi sloj asfalta kao i novi drvored.

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa svojim saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji Mlinkse ulice u Leskovcu. Po rečima gradonačelnika u cilju podizanja kvaliteta putne infrastrukture i bezbednosti na putevima počela je rekonstrukcija Mlinske ulice.Debljina kolovoza biće 5 cm, a širina 6 m.

Mlinska ulica 03

Konferenciji je prisustvovao i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković koji je istakao da će sa jedne strane ulice biti zasađen potpuno novi drvored dok sa druge strane trotoara, koji su uži, biće zasađene puzavice. Sa strane će biti postavljene metalne konstrukcije visine 3 metra uz koje će te puzavice rasti. Iste takve su zasađene preko puta Modne kuće, naglasio je Milenković.

Mlinska ulica 05

Mlinska ulica spada u red frekventnijih saobraćajnica u Leskovcu koja je, zbog raznih intervencija na podzemnim instalacijama i lošeg odvodnjavanja, u vrlo lošem stanju.
Ova ulica biće presvučena novim asfaltnim slojem od raskrsnice sa ulicom Pana Đukića do raskrsnice sa ulicom Ilije Strele. Širina saobraćajnice je 6 metara sa obostranim trotoarima različite širine. Takođe, ugovoreni su radovi i na ozelenjavanju.

Mlinska ulica 04 Mlinska ulica 01

Vrednost ugovora je preko 27 miliona dinara, a rok za izvođenje 60 kalendarskih dana. Izvođač radova je grupa ponuđača: „TREJS PZP Vranje“ i „ELBA“ iz Vranja, a investitor je „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac, koja je i uradila Glavni projekat.
U okviru posebnog ugovora, u ovoj ulici planirana je i zamena postojećih svetiljki sa novim u LED tehnologiji, a nedavno su u ovoj ulici završeni radovi na zameni vodovodne mreže u dužini od 1100 metara.