Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Uspešna akcija davanja krvi u Lebanu

Crveni krst Lebane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš sproveo je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Lebanu. Akcija davanja krvi je održana u prostorijama Gimnazije-Tehničke škole, a davaoci su se i ovoga puta odazvali u velikom broju.

Pregledano je 56 dobrovoljnih davalaca krvi, odbijeno je, iz zdravstvenih razloga, 6 davalaca a njih 50 je dalo krv. Na ovoj akciji je među davaocima krvi bilo i žena.

„Poznato je da je ova letnja akcija davanja krvi, može se reći, jedna od važnijih u celoj godini, jer je krv u letnjim mesecima najpotrebnija. Dobrovoljni davaoci krvi u letnjim mesecima manje dolaze na akcije da daju krv zbog godišnjih odmora i sezonskih radova, a krv se mnogo više troši zbog učestalijih saobraćajnih udesa. Zbog toga ovako veliki odziv naših davalaca još više raduje“ – rekao je sekretar Cvenog krsta Lebane, Slaviša Stevanović zahvalivši se svi dobrovoljnim davaocima.

Inače, poruka svih dobrovoljnih davaoca krvi u Lebanu glasila je: „Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugom“.

 

(Info centar juga)