Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Usvojena inicijativa za izmenu i dopunu zakona o planiranju i izgradnji

Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju SKGO, kojim predsedava predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, usvojio je Inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o planiranju i izgradnji.

Primenom dosadašnjeg zakona o planiranju i izgradnju u delu koji reguliše određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta javljaju se problemi-nejasnoće koja je razlika između postupaka utvrđivanja i određivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekta, a radi se o zemljištu koje je u svojini JLS ili RS.

SKGO je tokom 2020. godine izradila Analizu propisa i prakse kod postupanja jedinica LS u predmetima utvrđivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekata. Analiza sadrži analizu pravnog okvira za utvrđivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta, analizu prakse u postupanju JLS u predmetima utvrđivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekata kao i primere urbanističke tipološke analize za određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekata.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.