Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Leskovac Vesti

Veče nostalgije u Leskovcu

Poznata leskovačka novinarka, radio voditeljka i književnica Ivanka Stojanović Stanislavska promovisala je u Leskovačkokm kulturnom centru svoje dve najnovije knjige „Oda ljubavi majkama svim“ i „Nostalgija“. Upravo pod tim nazivom, Nostalgija, Ivanka je leskovčanima priredila muzičko-poetsko za pamćenje.

„Posle puno godina pravim promociju u Leskovcu, a sprema se i promocija u Udruzenju knjizevnika Srbije u Beogradu. Ovo su moje 9. i 10. knjiga po redu. „Oda ljubavi majkama svim“ posvećena je svim majkam kojih više nema, dok je “ Nostalgija“ knjiga ljubavne poezije sa pesmama koje su posvećene gradu Leskovcu, bez koga ja definitivno ne mogu. To je vrlo dirljiva i vrlo sentimentalna knjiga, stihovi su takvi da se svako od nas može prepoznati u tom bolu, koji i ja osećam“, kaže autorka Ivanka Stojanović Stanislavska.
„Celo veče sam nazvala Nostalgija, poetsko muzičko veče sa dosta učesnika, eminentnih umetnika. Stihovi su takvi da se svako može prepoznati u njima, jer sam ih napisala iz duše“ poručuje Ivanka.

 

U prepunoj kamernoj sali kulturnog centra u Leskovcu, Ivanka je okupila brojne svoje prijatelje, ali i mnoge leskovčane, koji su uživali u veoma bogatom programu koji je priređen za ovu priliku.
Recenziju i stihove govorili su, Ivana Veljović, Gorica Doderović, Dejan Ristić i Svetlana Pešić, doje je pozdravni govor održala na početku Slađana Mladenović urednik u leskovačkom kulturnom centru. U muzičkom delu programa učestvovali su gradski dečji hor Zvezdice koji se predstavio kompozicijom Majka, potom Zlopi, Vokalno instrumentalni sastav Ruzmarin, Miša Petronijević, Vladimir Mladenović – Ćonka i Strahinja Nikolić.