Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Leskovac Vesti

Veče nostalgije u Leskovcu

Poznata leskovačka novinarka, radio voditeljka i književnica Ivanka Stojanović Stanislavska promovisala je u Leskovačkokm kulturnom centru svoje dve najnovije knjige „Oda ljubavi majkama svim“ i „Nostalgija“. Upravo pod tim nazivom, Nostalgija, Ivanka je leskovčanima priredila muzičko-poetsko za pamćenje.

„Posle puno godina pravim promociju u Leskovcu, a sprema se i promocija u Udruzenju knjizevnika Srbije u Beogradu. Ovo su moje 9. i 10. knjiga po redu. „Oda ljubavi majkama svim“ posvećena je svim majkam kojih više nema, dok je “ Nostalgija“ knjiga ljubavne poezije sa pesmama koje su posvećene gradu Leskovcu, bez koga ja definitivno ne mogu. To je vrlo dirljiva i vrlo sentimentalna knjiga, stihovi su takvi da se svako od nas može prepoznati u tom bolu, koji i ja osećam“, kaže autorka Ivanka Stojanović Stanislavska.
„Celo veče sam nazvala Nostalgija, poetsko muzičko veče sa dosta učesnika, eminentnih umetnika. Stihovi su takvi da se svako može prepoznati u njima, jer sam ih napisala iz duše“ poručuje Ivanka.

 

U prepunoj kamernoj sali kulturnog centra u Leskovcu, Ivanka je okupila brojne svoje prijatelje, ali i mnoge leskovčane, koji su uživali u veoma bogatom programu koji je priređen za ovu priliku.
Recenziju i stihove govorili su, Ivana Veljović, Gorica Doderović, Dejan Ristić i Svetlana Pešić, doje je pozdravni govor održala na početku Slađana Mladenović urednik u leskovačkom kulturnom centru. U muzičkom delu programa učestvovali su gradski dečji hor Zvezdice koji se predstavio kompozicijom Majka, potom Zlopi, Vokalno instrumentalni sastav Ruzmarin, Miša Petronijević, Vladimir Mladenović – Ćonka i Strahinja Nikolić.

   

 

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.