Društvo Srbija Vesti

Vučić: Od utorka postepeno otvaranje zanatskih radnji, frizerskih salona, teretana…

 

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade „punom parom“, a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je za televiziju Pink rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja.

Od utorka će početi i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra.

– Ako krene lošije, povući ćemo mere, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će restorani i kafići biti otvoreni u periodu između 4. i 11. maja, ali da će morati da se poštuju mere za sprečavanje virusa.

„Očekujemo za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, konotrolisano otvaranje aerodroma, restorana i kafića, planiramo otvarnje između 4. i 11 . maja. Ali tu ćemo isto morati da pravimo distancu u restoranima. I od 3. maja su povoljni vremenski uslovi“, rekao je Vučić gostujući na Pinku.