Društvo Srbija Vesti

Za podršku nedovoljno razvijenim opštinama 319,8 miliona dinara

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev izjavio je danas da ove opštine mogu da se prijave i predaju dokumentaciju do 15. aprila za dva programa podrške, u ukupnom iznosu od 319,8 miliona dinara.

Poziv je usmeren na realizaciju projekata u okviru programa jedan, za koji je predviđeno 70 miliona dinara, dok su programom dva predviđena sredstva u iznosu 249,8 miliona dinara.

Tončev je pozvao opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobile finansijsku podršku koja im je neophodna da bi brzo i efikasno realizovale nove i završile neke stare planove i poduhvate.

On je poručio da njegov kabinet stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave.

Javni poziv za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka, objavljen je 26. marta u „Službenom glasniku“.

Rok za prijavu je 20 dana od datuma objavljivanja, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april.

Programi imaju za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenata (program jedan), kao i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština (program dva).

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.