Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Zamenik šefa Misije OEBS-a, Džozef Melot posetio Medveđu

Misija OEBS-a u proteklih nekoliko dana organizovala je i finansirala obuku radnika opštinske uprave Medveđa za upravljanje Geografskim Informacionim Sistemom. Opštinu Medveđa danas su posetili predstavnici OEBS-a i zamenik šefa Misije OEBS-a, Džozef Melot, koji su se najpre sastali sa lokalnim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem a potom polaznicima obuke GIS uručili sertifikate.

     

     

     

„Ova obuka naših upošljnika jako je značajna, kako za same polaznike tako i za sve nas, kako bi imali lakši pristup podataka lokalne poreske administracije. Ovi sertifikati nisu samo običan papir već nešto što će zahvaljujući našim polaznicima unaprediti rad lokalne samouprave, pogotovo iz ove oblasti“ – kazo je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić zahvalivši se predstavnicima OEBS-a a posebno zameniku šefa Misije Džozefu Melotu, kome je inače ovo prva poseta Srbiji obzirom da je na toj funkciji imenovan 01. septembra ove godine.

     

     

„Za sve nas je velika čast da smo danas u Medveđi. Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da pomognemo realizaciju ovakvog projekta. Uglavnom, i veoma često bavimo se političkim poslom i političkim temama u Beogradu, međutim zaista nam je veoma važno čime se vi, na opštinskom nivou, bavite. Jako nam je bitan vaš rad na terenu, koji omogućava da se stvari pokrenu i poprave a to je upravo ono što čini napredak“ – kazao je zamenik šefa Misije OEBS-a, Džozef Melot a potom svim polaznicima koji su uspešno završili obuku, uručio sertifikate.

                                   

Projektom GIS-a obezbediće se ažurnija evidencija i lakši pristup podataka imovini opštine, lokalne poreske administracije. Geografski informacioni sistem predstavlja digitalizovanu bazu podataka u koju se u obliku mapa smeštaju prostorni podaci o opštinskoj infrastrukturi, prirodnim resursima, a cilj je povećanje efikasnosti i smanjenje troškova u administraciji, kao i brži i bolji proces odlučivanja.

(ICJ)

Zabranjeno preuzimanje slika bez pozivanja na izvor.

 

 

(ICJ)