Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Završena druga faza projekta „Nove nade za Medveđu“

U okviru projekta „Nove nade za Medveđu“ koji realizuje Kulturni centar iz Medveđe, a finansira se sredstvima ministarstva kulture i informisanja, održane su dve radionice i to interaktivna scenska radionica i likovna radionica pod nazivom „Moja Medveđa“.

Mališani iz vrtića i osnovne škole najpre su uživali u interaktivnoj predstavi za decu koju je izveo poznati leskovački glumac Dragoslav Gile Branković. Predstava u kojoj Gile komunicira sa publikom oduševila je mališane, a neki od prisutnih su se pridružili Giletu na sceni.

  

  

Po završetku predstave, mališani su na platou ispred Kulturnog centra, učestvovali na likovnoj radionici pod nazivom „Moja Medveđa“, zajedno sa školskom decom. Različitim tehnikama, deca su crtala, seckala, bojila, mesila i uživala u obeležavanju Dečje nedelje. 

Cilj projekta „Nove nade za Medveđu“ je popularizacija i aktivizam dece u oblasti likovnog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različitih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa. Pored standardnog materijala, Kulturni centar je obezbedio i određeni broj štafelaja, platna i uljanih boja za slikanje.

Od najboljih radova nastalih na radionicama biće izrađen katalog koji će se prezentovati javnosti, Ministarstvu kulture i informisanja, medijima, ustanovama kulture i organizacijama koje se bave dečijim stvaralaštvom. Deset najboljih radova biće nagrađeni prigodnim priborom.