Kultura Lebane Vesti

Vizantolozi posetili lokalitet Caričin Grad

Međunarodno udruženje vizantoloških studija (AIEB) održalo je svoj 23. kongres od 22. do 27. avgusta u Beogradu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je prijem povodom ovog događaja.

Lebane – U nastavku ovog kongresa 28. avgusta 55 vizantologa od kojih su neki došli iz Italije, Francuske, Španije, pa čak i dalekog Japana posetili su lokalitet Justiniana Prima – Carilin grad. Oni su bili gosti u vizitorskom centru „Teodora“ na Caričinom gradu. U program usluga bila je uključena poseta lokaliteta Caričin grad-Justiniana Prima i konzumacija domaćih specijaliteta sa našeg područja uz specijalitet kuće „Justinijanova šnicla“.

Caricin Grad Vizantolozi 002 Caricin Grad Vizantolozi 003 Teodora

Gosti su bili zadovoljni uslugom i ponudom hrane. Ova poseta omogućena je zahvaljujući turoperatoru-agenciji „Miros“ iz Beograda, koja je zajedno sa Turističkom organizacijom Lebana pružila najbolju uslugu. Ujedno, ovim putem Turistička organizacija opštine Lebane i vizitorski centar „Teodora“ se zahvaljuju kolegama iz agencije „Miros“ na dobrom odabiru i ostvarenoj saradnji.