Kultura Lebane Vesti

Održana premijera dečje predstave "Zelena trava carstva mog"

Povodom dečje nedelje Gradsko amatersko pozorište „Katarza“ u okviru dečje scene danas je premijerno izvelo predstavu „Zelena trava carstva mog“

Lebane – U ovoj bajkovitoj predstavi glume deca polaznici letnje škole glume koju je organizovalo GAP „Katarza“ pod vođstvom Dominika Bogdanovića. Svoj glumački talenat danas je pred punom salom doma kulture „Radan“ pokazalo tridesetak deteta.

predstava-001 predstava-006 predstava-008

Radnja je smeštena u carstvu u kome je zabranjeno pevati, svirati i igrati, a najstrožije je zabranjeno gaziti zelenu travu carstva njegovog. U carstvu je vladala monotonija sve do momenta kad u carstvo slučajno zaluta violinista i od tog momenta se sve preokrene. Kao i u svakoj bajci dobro uvek pobedi zlo, pravda nepravdu i na kraju svi budu srećni i veseli.

predstava-002 predstava-003 predstava-004 predstava-005 predstava-007 predstava-009

Scenario i režiju predstave „Zelena trava carstva mog“ potpisuje Dominik Bogdanović, a scenografiju je uradila Emilija Jordanov Todorović. Predstava je ralizovana pod pokroviteljstvom SO Lebane, uz pomoć JP „Direkcija za planiranje i izgradnju“ i Doma kulture „Radan“.
Predstava će biti izvedena sutra i u petak sa početkom u 12 sati. Ulaz je slobodan.

predstava-010 predstava-012 predstava-013