Leskovac Sport Vesti

14 klubova dobilo novu opremu

Danas je 14 košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova dobilo nove lopte i trenerice, što je nastavak aktivnosti Grada Leskovca na podeli opreme i rekvizita sportskim klubovima i organizacijama u našem gradu, kako bi se svima njima omogućili što bolji uslovi za rad. Ukupno je danas podeliljeno 140 lopti i 182 kompleta trenerica.

Leskovac – Za nabavku opreme za sportske klubove ove godine je preko Gradske uprave za društvene delatnosti izdvojeno dva miliona dinara. Opredeljeno je i dodatnih 1,5 miliona dinara za nabavku sportskih rekvizita i još 300 hiljada dinara za kopačke koje su podeljene fudbalskim klubovima iz Gradske lige.

sportska-oprema-005 sportska-oprema-004

Ova akcija biće nastavljena, pa će uskoro novu opremu dobiti i drugi sportovi poput plivanja, karatea, vaterpola, ragbija.
„Pored izdvajanja sredstava za projektno finansiranje sportskih klubova, koja se iz godine u godinu uvećavaju, ovakve donacije predstavljaju način za dodatno unapređenje njihovog rada, jer bez adekvatne opreme i rekvizita nijedan klub ne može da funkcioniše na adekvatan način“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je svim klubovima poželeo puno uspeha u novoj sezoni.

sportska-oprema-003 sportska-oprema-002

„Meni je pripala izuzetna privilegija i čast da se u ime svih sportskih klubova zahvalim Gradu Leskovcu koji nam i ove godine pruža nesebičnu podršku da ostvarimo što bolje rezultate“, kazao je Vladimir Bulatović, predstavnik Ženskog odbojkaškog kluba Leskovac ’98.