Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

15 ekipa se borilo da napravi najbolji ajvar

Najbolji ajvar u Leskovcu pripremila je ekipa SRC Subočica“ i osvojila popularni šporet „Smederevac“, drugo mesto osvojili su „Maturanti“ i nagradu VOX aparat, potom „Suva reka“ osvojila je treće mesto kao i 10 kg proizvoda Bakina Tajna.

Miris pečene paprike i ajvara širio se danas centrom Leskovca. Petu godinu Leskovac je jedan od gradova domaćina karavana „Izađi mi na teglu“ gde se ekipe bore da baš njihov ajavr bude najbolji. Danas se u dvorištu Šop Đokićeve kuće 15 ekipa nadmetalo da napravi najbolji ajvar. Tročlanom žiriju nije bilo ni malo lako da proglasi najbolje, jer su sve ekipe pokazale umeće u prirpemanju ajvara.

 

 

Takmičenje je otvorila Marija Jovanović pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

„Leskovac je nadaleko poznat po svojim gurmanskim brendovima. Septembra se leskovačkim ulicama širi miris pečene paprike, glavnog sastojka jednog od naših brendova – ajvara, a danas će ovim zanosnim mirisom mirisati ceo grad“ rekla je Jovanovićeva i svim učesnicima poželela sreću.

Pobednička ekipa obezbedila je sebi mesto na finalnom takmičenju u prirpemanju ovog specijaliteta 13. oktobra u Beogradu. Novina ovogodišnjeg takmičenja jeste prdstavljanje starih jela inspirisanih tradicijom svakog kraja Srbije. Tako su Leskovčani imali priliku da probaju Bungur, Belmuž, Pirot Expres, Pirotsku janjiju, Grenadir- gratinir, Šufnudle sa makom i Čipovku rinflajš sendvič.