Bojnik Crna Trava Društvo Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

25 novih automobila stiglo u PU Leskovac

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji dodele na korišćenje 710 novih automobila policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji. 25 automobila je stiglo u Leskovac, a kako nezvanično saznajemo deo tih automobila će dobiti i policijske stanice u Lebanu, Medveđi, Bojniku, Vlasotincu i Crnoj Travi.

Stefanović je naglasio da se na ovaj način ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu, najavivši istovremeno dolazak i tri nova helikoptera pocetkom 2019. godine, što je prva takva nabavka posle punih 40 godina. Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji, rekao je on i objasnio da su patrolna vozila namenjena opštoj i saobraćanoj policiji.

 

On je rekao da je reč o prvom kontigentu vozila, najavivši da MUP čeka dodatna isporuka vozila za žandarmeriju, interventnu policiju, policijske stanice.

Saobraćajna policija je dobila vozila sa većim prtljažnikom za opremu, radare i slično, što do sada nisu imali, a u narednom periodu biće obezbeđene nove marice, patrolni motocikli, nova vatrogasna i terenska vozila, najavio je ministar.

 

MUP je, kako je rekao, formirao komisiju za rashodovanje starih automobila kojih ima oko hiljadu, a novcem od njihove prodaje, biće kupljeni novi automobili. Stefanović je najavio i da će policija od sledeće godine imati veće plate, i podsetio na to da je za redovnu policiju nabavljeno preko 20. 000 uniformi, da je izvršena rekonstrukcija stanica, a da će do kraja godine policijske stanice biti opremanje novim računarima.