Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održana prva Klikerijada u Lebanu

U organizaciji Pravoslavnog udruženja Samo sloga Srbina spasava na trgu ispred Doma kulture u Lebanu danas je održan prvi turnir u klikerima „Klikerijada 2018“. Na improvizovanom zemljanom terenu nadmetalo se 50 učesnika, 34 u starijoj kategoriji i 16 u mlađoj kategoriji.
„Ovim takmičenjem želeli smo da jednu gotovo zaboravljenu igru pokažemo mlađim generacijama koje odrastaju uz računare i video igrice. Nekako su današnja deca zarobljena u digitalnom svetu i zato smo došli na ideju da im mi malo stariji pokažemo šta su prave igre, gde se stiču prava drugarsta, a ujedno da se vratimo jedno 15 godina unazad“ kazao je za Info centar juga Radovan Cvetković iz udruženja Samo sloga Srbina spasava.

 

 

Turnir je bio i humanitarnog karaktera jer je sav prihod od kotizacije za učešće namemnjen za humanitarne svrhe, a pored samog terena za takmičenje bila je postavljena kutija gde su građani mogli da daju dobrovoljni prilog.
„Na turniru smo sakupili 6000 dinara koje će biti upućene jednoj od najugroženijih porodica na KiM. Pravoslavno udruženje samo sloga Srbima spasava zahvaljuje se svim učesnicima, svim građanima koji su pomogli organizaciji, i svim gledaocima koji su ispratili ovu prvu klikerijadu u Lebanu. Zahvaljujemo se i Domu kulture Radan na saradnji kao i vašem portalu koji je medijski podržao našu akciju“ dodaje Radovan Cvetković.
Turnir je privukao sve generacije, a najmlađi učesnik danas je bio Veljko Vukadinović koji je pokazao da se odlično snalazi u igranju klikerima. On je kao nagradu za učestvovanje dobio krstić i diplomu.

 

 

Iako su, možemo slobodno reći, svi učensici na neki način pobednici, jer je trunir bio humanitarnog karaktera u obadve kategorije proglašeni su najbolji učesnici.
U seniorskoj kategoriji prvo mesto osvojio je Ivan Zdravković Meda, drugo mesto je zauzeo Nenad Trajković Banjac, a treće mesto zauzeo je Goran Cvetković. Oni su osvojili i prigodne nagrade za učestvovanje 1. nagrada krst četiri S i diploma, 2. nagrada brojanica i diploma i 3. nagrada diploma.

 

 

U juniorskoj kategoriji prvo mesto zauzeo je Aleksandar Radović koji je osvojio mrežicu klikera i diplomu, drugo mesto Vuk Cerović, dobio je krstić i diplomu, a trećeplasirani Ilija Božić dobio je diplomu.