Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

29. Roštiljijada promovisana u Perniku i Beloj Palanci

Turistička organizacija grada Leskovca je u okviru priprema predstojeće „Roštiljjijade“ koja će se održati od 27. avgusta do 2. septembra za dane vikenda imala uspešne promocije u Perniku, Bugarskoj i Beloj Palanci na manifestaciji „Dani Banice“.

U petak, 10 avgusta na gradskom trgu u Perniku, ljubitelji specijeliteta sa roštiljija imali su prilike da probaju specijalitete sa leskovačke skare, a promociju je ulepšao nastup leskovačkih mažoretkinja, kulturno-umetničkog društva „Lemind“, bleh orkestra Isidora Zećirovića i kulturno-umetničkog društva iz Jadžilovca (Bugarska). Ovo je još jedan od važnih koraka ka unapređenju saradnje Turističke organizacije grada Leskovca i naših prijatelja iz  Pernika. Promocija „Roštiljijade“ je bila od izuzetne važnosti s obzirom da se poslednjih godina  beleži značajan porast broja turista ove Republike koji  se odlučuju da posete Leskovac, posebno za vreme trajanja ove manifestacije.

 

  

U subotu, 11. avgusta, na tradicionalnoj manifestaciji „Dani banice“ u okviru promocije „Roštiljijade“, propremljena je pljeskavica od 40 kg, koja je nakon pečenja podeljena posetiocima.