Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovčani juče bili na izletu sa gradonačelnikom

Leskovčani su juče imali priliku da se druže sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem na izletu koji je organizovan na Hisaru sa koga se pruža panormaski pogled na Leskovac. Pored šetnje Hisarom, građani su mogli da uživaju u roštilju a najmlađi su izlet upotpunili igrom.

Cilj ovog okupljanja je bio pormocija zdravih stilova života, a i popularizacija ovog pozantog izletišta leksovčana. 

„Razlog današnjeg druženja je promocija pomalo zaboravljenih izletišta. Zato smo uveli jednu novinu a to je postavljanje roštilja na izletištima na brdu Hisar i kod SRC „Dubočica“. Tako je na platou na Hisaru postavljeno 3 viša i 1 niži roštilj, postavljene su nove klupe bez naslona, kante i biciklarnik. U SRC-u „Dubočica“ u severnom delu parcele prostor je takođe obogaćen sa dva roštilja“ rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

  

  

On je dodado da u Leskovcu predstoji Roštiljijada, a najbolje se družimo uz roštilj na izletištima, pa je uvedena ova novina kako bi se omogućilo građanima da ponovo počnu da posećuju pomalo zaboravljena izletišta. 

Cvetanović je dodao da na Hisaru nedostaje jedan vidikovac i da Leskovac to zaslužuje da ima poput Prokuplja i Vranja.

  

„Hisar jeste zaštićen i ne može ništa da se gradi, ali ja molim direktora Novicu Nikolića iz JP „Ubanizam i izgradnja“ da upornošću izdejstvuje te dozvole. Ako sve susedne opštine imaju, onda i Leskovčani zaslužuju da se ovde izgradi jedan prostor kako za decu koja se igraju, tako i da naši sugrađani koji šetaju i upražnjavaju zdrave stilove života, imaju i divan pogled na naš grad, ali istovremeno i mesta za relaksaciju. Ovde može da se izgradi ugostiteljski objekat sa čije terase bi Leskovčani, a i svi posetioci našeg grada, uživali u divnom pogledu. Takođe, naša deca zaslužuju da što više vremena provedu ovde. “ naglasio je Cvetanović.

Izletu je pored velikog broja građana prisutvovso i Aleskandar Stojanović, Leskovčanin koji je u petak proslavio sto godina.