Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

40 izlagača iz Srbije na Međunarodnom sajmu Kavala expo

Na Medjunarodnom sajmu KAVALA EXPO 2018., uzela je učešće i Privredna komora Srbije u organizaciji sa RPK leskovac već deseti put. Preko 160 učesnika iz Grčke, Bugarske, Turske, Kipra, Rumunije i Srbije.

Iz Srbije je na sajmu bilo oko 40 učesnika koji su se predstavili kroz izlaganje na štandu PKS i oni su na taj način predstavili svoje proizvode. U razgovorimo B&B ostvareni su i prvi predugoviri o poslovnoj saradnji srpskih privrednika sa grčkim privrednicima.

 

Štand PKS posetio je i Predsednik privredne Komore iz Grčke Markos Dempas, gradonačelnica Kavale, ministarka Makedonije i Trakije, zamenik ministra investiranja kao i ex Premijer Grčke i veliki prijatelj srpskog naroda i Srbije gospodin Samaras koji su na srpskom standu sa direktorom PKS RPK za Jablanički i Pcinjski okrug Goranom Jovićem dogovorili da na narednom sajmu 2019. godine PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga bude počasni učesnik sajma a Srbija, zemlja partner.

 

Sajam je posetio i Predsednik Parlamenta privrednika gospidin Sladjan Disić i najavio za 2019. godinu učešće kompanije SIMPO na sajmu.