Leskovac Vesti

4,4 miliona dinara za sportsku halu u Velikoj Grabovnici

Za završetak sportske hale u Velikoj Grabovnici uloženo je 4,4  miliona dinara. Halu će koristiti i meštai okolnih sela.

Velika Grabovnica – Posle skoro tri decenije, jer je temelj postavljen još osmadesetih godina prošlog veka, meštani Velike Grabovnice dobili su novu sportsku halu.
Halu je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. “Trudimo se da svaki deo našeg grada ima bar jedan teren za male sportove, a da svaka škola ima adekvatne uslove za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja” kazao je Cvetanović danas u Velikoj Grabovnici.

Sala u Grabovnici 003

Predsednik Mesne zajednice Velika Grabovnica Bojan Stojković istakao je da su napokon dočekali da se ovaj objekat završi. “Sada možemo slobodno da kažemo da imamo najlepšu sprotsku halu u okolini. Ovo je značajno ne samo za stanovnike Velike Grabovnice, već i za druga okolna sela”.

Sala u Grabovnici 002

Hala će naročito značiti đacima, koji do sada nisu imali fiskulturnu salu u sklopu škole. U hali je postavljen parket, izrađena je metalna nastrešnica, kompletno je urađena električna instalacija  sa LED reflektorima, a nabvljeni su i montažni pokretni golovi za rukomet kao i koševi. U narednom periodu biće adaptirana svlačionica i druge prateće prostorije. Ova hala biće centar sportskih dešavanja za stanovnike Velike i Male Grabovnice, Zoljeva, Zagužana, Dobrotina, Tulova.