Medveđa Vesti

52 prvaka od danas u školskim klupama u Medveđi

Osnovna škola „Gornja Jablanica“ u Medveđi spremno je dočekala početak prvog polugodišta školske 2016/2017. godine.

Medveđa – Danas 1. septembra u osnovnoj školi „Gornja Jablanica“ u Medveđi školsko zvono je u 8,30 časova označilo početak rada i primilo prvu smenu učenika od petog do osmog razreda. Škola je za vreme letnjeg raspusta izvršila sve pripreme za početak rada. Očišćene su sve prostorije, sanirani kvarovi, sređene klupe i stolice.
U školskoj 2016/2017. godini školu pohađa 370 učenika, među njima je svečano, uz prigodnu priredbu dočekano 52 prvaka koji su raspoređeni u dva odeljenja. Broj učenika nije definitivan jer dolazi do priliva ili odlaska pojedinih učenika, tako da će pravo stanje biti utvrđeno za desetak dana.
Kako je za naš portal rekla direktroka ove obrazpovne ustanove Slavica Đonić škola ima stručno zastupljenu nastavu, izuzimajući predmete: fizika i engleski jezik u kombinovanom odeljenju u kome se nastava izvodi na albanskom jeziku. Što se rada škole tiče uključujući nastavu, rukovođenje i administrativno finansijskih poslove, kao i međuljudske odnose poznato je da se kotira na visokom mestu, ne samo u opštini Medveđa, već i na teritoriji Jablaničkog okruga“ ponosno ističe direktorka Đonić i dodaje „Sa velikim entuzijazmom očekujemo da ova školska godina bude uspešnija od svih prethodnih, da će učenici uz pomoć nastavnika, stručnih saradnika i svojih roditelja uspešno sticati nova znanja, pratiti savremene tokove u sticanju istih i biti spremni za naredne razrede, dalje školovanje nakon završene osnovne škole i sticanje fakultetskog obrazovanja“, zaključuje direktorka OŠ Gornja Jablanica Slavica Đonić.