Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

7. oktobra održava se Zlatni kotlić Bojnika

Pod pokroviteljstvom opštine Bojnik, Turistička Organizacija opštine Bojnik, organizuje, drugo po redu, takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Bojnika 2017“.

Takmičenje će se održati 7. Oktobra 2017. godine, na platou ispred sportske hale u Bojniku. Okupljanje prijavljenih ekipa je u 10 časova ispred Sportske hale. Kako saopštavaju organizatori ekipe će imati do 2 člana i do 4 gosta koji mogu da pomažu u pripremi.

Ekipe treba da ponesu ribu, začine i kotlić. Organizator će obezbediti po dve kecelje za svaku ekipu, po jedan sto za svaku ekipu i drva za loženje, flašu kisele vode i soka, salvete, plastične čaše za svaku ekipu, činije za degustaciju riblje čorbe i po jedan hleb za svaku ekipu.

Prve tri ekipe dobiće pehare, diplome i nagrade, dok će svaka ekipa dobiti zahvalnicu za učešće. Kako saopštavaju organizatori ocenjivaće se klasična, kuvana riblja čorba, potom kompaktnost ribe, ukus, boja, pikantnost i kvalitet svake riblje čorbe.

Ekipe se mogu prijaviti u prostorijama TO Bojnik ili na telefon 016/821-214 lokal 116 gde se mogu dobiti sve potrebne informacije. Manifestaciju će svojim nastupima upotpuniti KUD „Belac“ iz Pridvorice i trubački orkestri iz Bojnika. Po završetku takmičenja svi posetioci moći će da degustiraju pripremljene čorbe.

Pozivaju se svi građani i ljubitelji riblje čorbe na lepo i veselo druženje!