Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Adaptirane prostorije mesne zajednice Hisar

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je sa saradnicima obišao prostorije objekta mesne zajednice Hisar koje su nedavno adaptirane i u šta je uloženo 300 hiljada dinara.

Prilikom obilaska gradonačelnik Cvetnović je govorio o važnim infrastrukturnim objektima koji su, pored objekta mesne zajednice Hisar, izgrađeni, rekonstruisani ili sanirani u prethodnih nekoliko godina na teritoriji te mesne zajednice počev od rekonstrukcije Svetoilijske ulice, zatim Ilindenske, Miloša Obilića, Jug Bogdanove, čime je olakšan posao vatrogasnicma, kao i nabavkom novih vozila i nove opreme, objekta OŠ Svetozar Marković, kao i ograde na istoj, uređen objekat i dvorište Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, zatim rekonstruisana je Ustanova za odrasle i starije, ATD, otvorena Gerako klinika i izgrađeno igralilište preko puta istog, renoviran je objekat Srbijašume, hala Paritzan i kej kod iste, zatim objekat Pošte i trg kod Pošte, obilaznica oko groblja.

„Prostorije su okrečene, nabaveljen je nameštaj, računarska oprema, deo stolarije je zamenjen, deo ofarban, izvršena je sanacija fasade. Stanovnici ovog dela grada dobili su jedan lep i funkcionalan objekat koji će im, sigurna sam, biti centar okupljanja i donošenja važnih odluka. Nedavno su u ovom kraju rekonstrisane i dve ulice – ulica Miloša Obilića i ulica Jug Bogdanova, ukupne vrednosti 14,3 miliona dinara, dok je Svetoilijska ulica rekonstruisana 2018. godine sa oko 33 miliona dinara“, kazala je Vladanka Stamenković, član Gradskog veća.

U ime Saveta mesne zajednice Hisar obratio se Zoran Stamenković koji se zahvalio Gradu i gradonačelniku Cvetnoviću na uređenim prostorijama koje im mnogo znače jer se na tom mestu održavaju sastanke, razgovaraju o važnim temama, razmenjuju iskustva, druže se.

infocentarjug.rs