Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Aforističko veče u Kulturnom centru Medveđe

Sinoć je u foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa održano aforističko veče u organizaciji Književnog kluba Pokreta treća Srbija.

Uvodnu reč, dao je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa, rekavši da je ovo primer dobre prakse da ljudi koji su rodom iz Medveđe i bave se nekom kulturnom delatnošću, da se mogu predstaviti u svom mestu.

Svoje aforizme govorio je dr Živko Kulić iz Beograda, rodom iz Vrapca kod Medveđe, predsednik ovog kluba. Na početku večeri izneo je kraće definicije o aforizmima i predstavio svoje goste. Gosti večeri su bili Vlada Jovanović iz Medveđe kome je ovo bio prvi javni nastup sa aforizmima i Radosav Doderović iz Marovca koji je čitao svoje šaljive pesme. Svojim kratkim, duhovitim i satiričnim komentarima, aforističari su prokomentarisali brojne događaje iz različitih oblasti društvenog života: prava, sudstva, ekonomije, politike, međunarodnih odnosa i dotakli teme koje se tiču ljubavi, braka, porodice, međuljudskih odnosa.

Uz puno aplauza i smeha, veče aforizma je propraćeno i muzičkim sadržajem u izvođenju Nikole Paunovića na fruli i Miljana Tokovića na fruli i guslama.

 

infocentarjug.rs