Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Akcijom novoformiranog Kluba mladih počelo sređivanje bojničkog sela Kacabać

Akcijom novoformiranog Kluba mladih, očišćeno je groblje u bojničkom selu Kacabać. Prva akcija sprovedena je prošle nedelje kada su omladinici čistili površine pored puta na ulazu u selo i kroz samo mesto.

„Očišćena je površina na mesnom groblju koje u poslednjih trideset godina nije sređivano, a planirane su brojne aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje uslova života i rada u samom selu Kacabać koje ima oko 800 stanovnika“ kazao je za televiziju 4 S, Steafan Mladenović potpredsednik Kluba mladih.

Predsednik ovog kluba Miodrag Denić, ističe da je entuzijazam mladih u ovom selu veliki i da se kroz zajedničko angažovanje može učiniti mnogo. On napominje da je prioritet da se u ovom mestu uradi sportski teren, ali da se stvore uslovi i za razvoj svih sportova.

Odbornik u Skupštini opštini Bojnik Dalibor Ljubenović naglasio je da je u planu da se uskoro pristupi asfaltiranju puta od Kacabaća do Obilića, ali  i da se u okviru seoske osnovne škole koja ima 16 učenika od prvog do četvrtog razreda uradi sportski teren . On je podvukao da će sve akcije novoformiranog Kluba mladih imati podršku lokalne samouprave.

Ljubenović je zaključio da je u planu i popravka i nasipavanje seoskih puteva na teritoriji Kacabaća, a postoji i obećanje da će u selo biti poslat buldožer krajem marta ili početkom aprila, kako bi se popravili neprohodni putevi do njiva, kao i šumski putevi.

Tv 4S/Info centar juga