Društvo Lebane Srbija Vesti

Aktiv žena Povereništva SNS-a u Lebanu obeležio sinoć Svetsku nedelju dojenja

Aktiv žena Povereništva Srpske napredne stranke u Lebanu obeležio je sinoć, u holu Doma kulture „Radan“, Svetsku nedelju dojenja.  Ovim povodom organizovano je predavanje  za trudnice i porodilje o značaju dojenja za pravilan rast i razvoj dece. Na ovom predavanju govorile su dr Aleksandra Jović i patranažna sestra Olivera Ignjatović.
Kako je kazala Olivera Ignjatović priprema budućih majki za dolazak novorođenčeta, kao i dojenje značajan je trenutak u životu svake žene. Cilj predavanja je skretanje pažnje na značaj dojenja, kao i unapređenje zdravlja deteta i majke.

Doktorka Aleksandra Jović je na ovom predavanju istakla da su prednosti dojenja višestruke. Majčino mleko sadrži imunske faktore, posebno antitela koja štite dete od infekcija, tako da deca koja sisaju manje oboljevaju od svih respiratornih infekcija.

Na ovom predavanju je poslata jasna poruku svim porodiljama i budućim majkama, da su ciljevi Svetske nedelje dojenja što veća informisanost o značaju dojenja, da se uvrsti dojenje u javno zdravstvenu politiku i programe, da se stvori partnerstvo sa pojedincima i organizacijama i kao najbitnije, podsticati praksu dojenja.
U ime Aktiva žena Povereništva Srpske napredne stranke prisutnima se obratila Ivana Krstić Stojković, zahvalivši se  patronažnoj službi Doma zdravlja u Lebanu na predivnoj prezentaciji i na jasnom objašnjenju da je dojenje mnogo više od hranjenja, to je kako su naglasile „proces uzajamnosti“.
Svetska nedelja dojenja svake godine se obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju.
Snimak sa predavanja možete pogledati na ovom linku
infocentarjug.rs