Jug Srbije Lebane

Aktiv žena SNS-a u Lebanu organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi

U prostorijama Srpske napredne stranke u Lebanu, u saradnji sa Opštom bolnicom Leskovac, Aktiv žena organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi.

„Mobilni tim Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice u Leskovcu, danas dežura u prostorijama Srpske napredne stranke a na poziv Olivere Pantović predsednice Aktiva žena SNS-a sa kojima imamo odličnu saradnju već treću godinu za redom. Jednom godišnje organizujemo akcije u ovom vremenskom periodu. Ove akcije su jako dobre i veliki je odaziv članova Srpske napredne stranke. Što se tiče zaliha u našoj službi za transfuziju krvi, Opšta bolnica u Leskovcu je zadužena i za žitelje opštine Lebane u koliko je potrebna hospatilicazija ili bilo kakva vrsta operacije. Leskovačka bolnica mora da pokrije pacijenta ukoliko ima potrebe da primi bilo koji derivat od krvi i zato je bitno da imamo dobre zalihe krvi za sve povređene ili bolesne pacijente. U ovom trenutku u našoj službi su solidne rezerve krvi ali i dalje apelujemo na ljude koji su nulta negativna krvna grupa da nam se jave jer nam je takva krvna grupa uvek potrebna, kako bi naše zalihe uvek bile na nekom standarnom nivou“ – kazala je Maja Danilović, PR Službe za transfuziju krvi leskovačke Opšte bolnice.

   

„Redak je slučaj da naiđemo na ovoliki broj onih ljudi koji su sami, dobrovoljno dali krv, takođe nas raduje činjenica da su svi davaoci zdravi i da su u svakom trenutku spremni da doniraju ovu dragocenu tečnost“  – dodala je Danilovićeva.

   

(ICJ)