Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Aktivisti SNS-a očistili Sijarinsku banju

Povodom Svetskog dana planete povereništvo SNS iz Medveđe sa svojim aktivistima organizovalo je danas u Sijarinskoj banji čišćenje javnih površina u na ulazu u ovo turističko mesto, ali i sam centar banje oko hotela Gejzer.

U Sijarinskoj banji danas se okupilo oko 60-ak aktivista SNS-a koji su dali svoj doprinos ovoj akciji. Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa i poverenik SNS-a za Medveđu u izjavi za Info centar juga kaže da je veoma zadovoljan današnjom akcijom.

„Okupili smo se spontano da damo doprinos današnjem danu, ali i da uradimo nešto lepo i korisno za našu banju. Današnja akcija predstavlja i svojevrstan početak turističke sezone. Želimo da nam banja spremno doečka turiste koji će već sa prvim sunčanim danima početi da nam dolaze. Deponija koja je bila na samom ulazu u banju danas je nestala, pored toga očistili smo i priobalje banjske reke i ostale javne površine u banji“ rekao je Arsić.

Arsić je dodao da je cilj da Sijarinska banja, obzirom na njene prirodne potencijale, maksimalno iskoristi svoje kapacitete i da bude jedna od vodećih banjskih lečilišta u ovom delu Srbije.

 

 

Pored divlje deoponije koja je bila na ulazu u Sijarinsku banju, u banji je danas pokošena trava na nekim javnim površinama i pokupljeno suvo granje, a u narednom periodu biće postavljene i nove korpe na šetalištu.

   

Inače ovo je samo jedna u nizu akcija naprednjaka iz Medveđe, a prema rečima Nebojše Arsića u narednom preiodu biće ih još dosta.

Fotografije radio Medveđa.