Jablanički okrug Jug Srbije Lebane

Aleksandar Petrović iz lebanskog sela Šilovo prvi do Časnog krsta

Na tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju za Krst časni, u organizaciji Pravoslavnog udruženje samo sloga Srbina spasava, ovog puta u lebanskom selu Šilovo, pobedio je dvadesetsedmogodišnji Aleksandar Petrović iz ovog sela.

„Prvi put sam učestvovao u plivanju za Časni krst i pobedio. Mogu samo da kažem da sam presrećan i da pobedu nisam očekivao“ – kazao je za Info centar juga pobednik Aleksandar Petrović.

Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava već drugu godinu za redom organizuje ovu manifestaciju.

„Ovo je druga godina za redom da organizujemo plivanje za Časni krst na jedan od najvećih praznika. Prošle godine za krst Časni plivalo se u reci u lebanskom selu Konjino i tada je bilo samo 5 učesnika, ove godine smo odlučili da to bude selo Šilovo na mestu zvanom Bucalo i danas smo imali 20 učesnika. Naredne godine ćemo najverovatnije biti na nekoj drugoj lokaciji jer je ova danas bila mala za sve ljude koji su došli“ – kazao je Radovan Cvetković, predsednik Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava vidno srećan jer se na ovako malom mestu okupilo preko sto ljudi.

Pre samog početka takmičenja svi učesnici dobili su blagoslov sveštenika Dalibora Stevanovića a prvi put u lebanskoj opštini, u plivanju za Časni krst učestvovao je i sveštenik Goran Korda.

Foto galerija:

   

     

     

     

     

     

 

Info centar juga