Vesti Vladičin Han

Aleksandar Vučić u Vladičinom Hanu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa saradnicima boravi danas u Vladičinom Hanu.

Premijer je posetu Vladičinom Hanu danas počeo u fabrici za preradu voća i povrća Nektar. Ta fabrika sarađuje sa više od 500 farmera na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe, Lebana, Dzepa, a brojnim kooperantskim odnosima sa manjim proizvođačima i direktno omogućava zapošljavanje velikog broja ljudi i potpomaže razvoj voćarstva i celokupne privrede. „Nektar grupa“ ukupno zapošljava više od 1.500 radnika, a u Vladičninom Hanu 150, dok se u sezoni taj broj duplira zbog sezonskih poslova.

Vucic u fabrici Nekatar

Zatim je obišao fabriku za proizvodnju proizvoda na bazi biljnih masti i obranog mleka u prahu „Belanova 2014“, i pokrenuo prvu rekonstruisanu mašinu za proizvodnju alu – čelične užadi za dalekovode u fabrici „Smelting d.o.o.“

Vucic u fabrici Belanova

Vucic u fabrici Smelting

Vučić je na otvaranju turske fabrike „Teklas automotive“ u Vladičinom Hanu, koja će zaposliti i do 1.200 radnika, najavio još investicija u tom kraju Srbije, kao i još investicija iz Turske. Premijer je podsetio da je vlada dala 4,7 miliona evra subvencija za „Teklas automative“ da bi radnici u Vladičniom Hanu imali budućnost i  nedvosmisleno znali da mogu da ostanu da žive u tom mestu i da će njihova deca imati gde da rade i dobro i pristojno žive.

01

„Ovo je veliki dan, ne samo za Vladičin Han, Pčinjski i Jablanički okrug, već i za celu Srbiju“, rekao je Vučić. Vučić je svim radnicima poželeo mnogo godina uspešnog rada, pristojne plate i da mogu da žive u svom gradu i izdržavaju svoje porodice.

04

05

02