Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Aleksandra Čamagić pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, posetila opštinu Bojnik

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Aleksandra Čamagić, boravila je juče u radnoj poseti opštini Bojnik.

Tema sastanaka sa predstavnicima lokalnog rukovodstva u Bojniku bila je primena mera pronatalitetne politike u Srbiji i mogućnost popravljanja demografskih prilika u ovom mestu.

Aleksandra Čamagić je u opštini Bojnik u dužem razgovoru sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem upoznata sa timskim radom najpre oko izgradnje, a zatim i opremanja Agro industrijske zone koja će u znatnoj meri politikom zapošljavanja dolaskom investitora popraviti demografsku sliku i sprečiti odliv mladih.

Kako je istakao Nenadović opština Bojnik i do sada je veoma odgovorno pristupala pomoći najmlađima i njihovim porodicama kroz novčanu pomoć za nabavku udžbenika, ali i pomoći sportskim, muzičkim i svim drugim manifestacijama koje popularizuju mlade i njihov talenat. Posebno se, kako je rečeno, vodilo računa i o subvencijama u oblasti poljoprivrede i stimulisanju mladih poljoprivrednika.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović zahvaliuo je pomćnici ministra Aleksandri Čamagić na ovoj poseti i naglasio da će sve sugestije sa sastanka biti prenete resornom ministarstvu i Vlade Srbije.

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić rekla je da opština Bojnik, iako nerazvijena, ima niz rezultata naročito kada je u pitanju briga o deci koja imaju obezbeđen autobuski prevoz. Ona je pohvalila lokalno rukovodstvo koje je i do najudaljenijih sela obezbedilo uličnu rasvetu, a posebno raduje činjenica da će izgradnjom puta preko Radana biti trasiran dalji put razvoja.

Pomoćnica ministra Aleksandra Čamagić je posebno pohvalila opštinu Bojnik koja će pristupiti izradi Strategije lokalnog razvoj za narednih deset godina u okviru koje će se povesti računa o svakom segmentu razvoja, a posebno popravljanju demografskih karaktreristika.

Opširnije u video prilogu.

infocentarjug.rs