Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Aleksandru iz Ćenovca hitno potrebno 50.000 eura za lečenje u Turskoj

Aleksandru je na rođenju otkriven problem sa mokrenjem zbog suzenja mokraćnog kanala. Zbog toga je u prvoj godini života operisan. Bio je dobro do svoje 18. godine života kada je zbog razvoja terminalne hronične bubrežne slabosti započeo lečenje hemodijalizom.

Bio je na programu hemodijalize 2 godine, nakon čega je urađena transplantacija bubrega 2005.godine u Beogradu gde je davalac bila majka. Ima veoma retku krvnu grupu A negativna. Nakon transplantacije je razvio dijabetes, zbog čega je u terapiju uveden insulin i imunosupresivi da ne bi doslo do odbacivanja bubrega.

Zbog slabih krvnih sudova ili prestanka korišćenja imunosupresiva moguće je da njegov organizam odbacuje sve fistule i katetere kao strana tela.

Zbog pogorsanja transplantiranog bubrega 2015.godine ponovo je stavljen na program dijalize. Posle ugrađivanja poslednjeg Hickman katetera na Vaskularnoj hirurgiji na VMA u Beogradu, ne postoji više nikakva mogućnost ugradnje bilo kakvog katetera i jedina opcija je transplantacija u Turskoj, za koju je potrebno 50000e.

Pomozimo Aleksandru da ode na transplantaciju bubrega!

#pokrenizivot #ćenovac #infocentarjug